Krémové italské řezy

I když vypadá tento koláček složitě, je zcela jednoduchý. Krém s chutí vanilky a vrch ozdobený čokoládou.

Přidal:Gaštanka, 28.11.2015
Kategorie: Moučníky
Krémové italské řezy

Suroviny

Těsto:
400 gpolohrubá mouka
5 ksvejce
12 lžickr. cukr
200 mlolej
1 bal.prášek do pečiva
1 lžícekakao
Krém:
1 lmléko
6 lžickr. cukr
6 lžichladká mouka
1 luskvanilka nebo 2 bal. vanilkový cukr
250 gmáslo
100 gčokoláda

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Těsto rozdělíme v poměru 1 : 2 a do menší části přidáme kakao. Promícháme a připravíme si jeden větší plech na pečení a jeden plech na pečení, který je o polovinu menší. Na větším plechu budeme péct bílé těsto a na menším (polovičním) plechu budeme péct kakaové těsto.
  2. Těsta upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut. Světlé těsto překrojíme na polovinu.
  3. Z mléka, cukru, mouku, vanilky uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. 200 g másla vyšleháme do pěny, postupně zašleháme pudink a vymícháme hladký krém.
  4. Na plát světlého těsta naneseme krém, zakryjeme ho kakaovým těstem, znovu natřeme krém, položíme světlé těsto, natřeme krém a na vrch navrstvíme rozpuštěnou čokoládu, do které jsme přidali 50 g másla. Necháme odstát a můžeme podávat. Vrch můžeme posypat mletými oříšky.