Krémové kostky

Výborné dvoubarevné krémové kostky. Jednoduchý zákusek ke kávičce.

Přidal:admin, 14.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Krémové kostky

Suroviny

Těsto:
700 gpolohrubé mouky,
280 gmoučkového cukru,
1xvejce,
1xvaječný žloutek,
1 lžícerumu,
1 lžičkasody bikarbony,
140 gmargarínu,
1 lžícemedu.
Krém:
1 litrmléka,
2 lžícepolohrubé mouky,
2 bal.vanilkového pudinku,
3xžloutky,
200 gmargarínu,
150 gkr. cukru,
2 bal.vanilkového cukru,
0,5 lsmetany na šlehání.

Postup přípravy

  1. Vajíčko a jeden žloutek smícháme spolu s práškovým cukrem a rumem. Postupně přidáme med, mouku smíchanou se sodou a nakonec i rozpuštěné máslo. Rozdělíme ho na 2 části a pomocí válečku na těsto si ho rozválíme do požadované velikosti plechu. (velikost plechu cca 36 x 25 cm). Dáme upéct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů cca 4-5 minut. Jedno těsto si ještě před pečením nakrájíme na kostky, jinak se nám po upečení bude při krájení lámat.
  2. Připravíme si krém. V mléce si rozmícháme vanilkové pudinky. Přidáme vanilkový cukr a dáme vařit. Když se nám krém ohřál, přidáme rozšlehané žloutky, ke kterým jsme přidali mouku a vaříme do zhoustnutí.
  3. V jiné misce si vyšleháme máslo s cukrem do pěny a postupně přidáváme vychladlý krém.
  4. Na upečený nekrájený korpus si navrstvíme vanilkový krém. Na vanilkový krém si navrstvíme vyšlehanou šlehačku a přikryjeme nakrájenými kostkami.
  5. Necháme pořádně vychladit v ledničce a podáváme. Dobrou chuť!