Krémové kostky se šlehačkou

Jednoduché a rychlé sladké pokušení. Krémové zákusky jsou ty nej. Mňamka!

Přidal:admin, 9.1.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Krémové kostky se šlehačkou

Suroviny

Těsto:
6 ksbílku
6 lžickr. cukr
3 lžícepolohrubá mouka
40 gkakao
1 lžičkaprášek do pečiva
Náplň:
600 mlmléka
6 ksžloutku
10 lžickr. cukr
1 bal.vanilkový pudink
3 lžícehladká mouka
250 gmáslo
Povrch:
500 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

  1. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh. Průběžně za stálého šlehání přidáváme cukr.
  2. Mouku si smícháme s práškem do pečiva a kakaem a vmícháme k vyšlehaným bílkům. Takto připravené těsto si navrstvíme na vyšší plech, který jsme si předem vyložili papírem. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 10 minut.
  3. Upečené těsto necháme vychladnout.
  4. Z mléka, pudinku, cukru, mouky a žloutků si uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout. Občas promícháme.
  5. Máslo si vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladlou vanilkovou hmotu.
  6. Na vychladlé těsto si navrstvíme krém a na krém vyšlehanou šlehačku. Ozdobíme podle svých představ. Dáme do lednice na minimálně 3 hodiny. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika