Krémové ledové kostky

Jednoduchý a rychlý zákusek, který máte připravený do hodinky. Krémové zákusky jsou ty nej a tento je tomu příkladem. Mňam!

Přidal:admin, 19.1.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Krémové ledové kostky

Suroviny

Těsto:
7 ksbílku
7 lžickr. cukr
7 lžicpolohrubá mouka
Náplň:
7 ksžloutka
10 lžickr. cukr
1 lmléko
2 bal.vanilkový pudink
4 lžícehladká mouka
250 gmáslo
500 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

  1. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. Do tuhého sněhu přimícháme mouku a takto připravené těsto navrstvíme na plech. Následně dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů asi 20 minut.
  2. Žloutky s cukrem vymícháme, přidáme 200 ml mléka a pudinkové prášky smíchané s moukou. Rozděláme si hladkou hmotu a přilijeme ji do hrnce, kde jsme si zahřáli 800 ml mléka. Přivedeme do varu a neustále mícháme. Hustý krém odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme máslo a mícháním ho rozpustíme.
  3. Na upečené těsto si navrstvíme krém a na krém navrstvíme vyšlehanou šlehačku. Ozdobíme mandlovými lupínky a necháme v chladničce odpočívat minimálně 3 hodiny.
  4. Vychlazený zákusek nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika