Krémové makové řezy

Máte rádi makové zákusky? Tento je luxusní, krémový a neodolatelný.

Přidal:Karambola, 4.11.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Krémové makové řezy

Suroviny

Těsto:
7 ksbílku
60 gkr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
150 gmletý mák
50 gkukuřičný škrob
2 lžičkyprášek do pečiva
200 mlmléko
Krém 1:
7 ksžloutku
90 gkr. cukr
100 gkukuřičný škrob
1 lmléko
250 gmáslo
50 gmoučkový cukr
Krém 2:
500 mlsmetana ke šlehání
1 bal.Smetafix

Postup přípravy

  1. Kr. a vanilkový cukr smícháme, přidáme bílky s mixérem vyšleháme tuhý sníh, do kterého přidáme směs škrobu, prášku do pečiva, máku a jemně vařečkou promícháme.
  2. Hmotu navrstvíme na plech o rozměru 40 x 24 cm, dno jsme vystlali pečícím papírem a pěkně těsto uhladíme. Dáme péct do předem vyhřáté trouby (180 stupňů) a pečeme cca 20 minut.
  3. Upečené těsto vyndáme a rovnoměrně ho polijeme teplým mlékem.
  4. Žloutky s cukrem, kukuřičným škrobem smícháme, přilijeme trochu mléka a důkladně metličkou vymícháme, abychom neměli žádné hrudky. Zbylé mléko dáme vařit a přilijeme žloutkovou hmotu. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  5. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme po lžících vychladlý pudink a vyšleháme nadýchaný krém. Navrstvíme na základ a pěkně uhladíme.
  6. Smetanu se ztužovačem vyšleháme do tuhé šlehačky a navrstvíme na žloutkový krém. Pěkně uhladíme a odložíme do lednice, nejlépe na celou noc.