Krémové makové řezy

Krémové makové řezy. Nádivka s vanilkovou příchutí je výborná v kombinaci s makovým těstem. Ve středu bílkové těsto, které dodá zákusku jemnou chuť!

Přidal:admin, 21.1.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Krémové makové řezy

Suroviny

Makové těsto (2x):
3 ksbílky
3 lžícekr. cukr
5 lžiccelý mák
2 lžícepolohrubá mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
Bílkové těsto:
3 ksbílky
3 lžícekr. cukr
3 lžícepolohrubá mouka
2 lžíceolej
1 lžičkaprášek do pečiva
Krém:
500 mlmléka
1 bal.vanilkový pudink
6 ksžloutku
7 lžickr. cukr
200 gmáslo
1 lžičkavanilková aroma
Dekorace:
400 mlsmetana ke šlehání
1 bal.ztužovač

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem si vyšleháme na tuhý sníh, přidáme mák a nakonec i mouku s práškem do pečiva. Takto připravené těsto si navrstvíme na plech (20 x 27 cm), který jsme si vystlali papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 10 minut. Takto si připravíme oba pláty makového těsta.
  2. Podobně si upečeme i bílkové těsto, ale místo máku si přidáme olej.
  3. Žloutky s cukrem si vymícháme, přidáme pudinkový prášek, aromu a postupně přidáme mléko. Spolu tuto hmotu uvaříme na hustou kaši a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme máslo a za stálého míchání rozpustíme. Necháme zcela vychladnout.
  4. Na upečené makové těsto si navrstvíme 1/3 nádivky, položíme bílkové těsto a pěkně utlačíme. Znovu navrstvíme náplň a zakryjeme makovým těstem. Vrch potřeme trochou krému a trochu krému si odložíme na zdobení.
  5. Smetanu ke šlehání si vyšleháme se ztužovačem a natřeme na vrch. Ozdobíme odloženým krémem a dáme do lednice zchladit. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika