Krémové řezy s kaštanovým pyré

Kaštanové pyré se stává stále oblíbenější surovinou v domácnostech. Vyzkoušejte krémové řezy s kaštanovým pyré posypané kakaem.

Přidal:admin, 25.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Krémové řezy s kaštanovým pyré

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
6 lžickr. cukr
2 lžičkyvanilkový cukr
1/2 lžičkyprášek do pečiva
2 lžícekakao
5 lžicpolohrubá mouka
Náplň:
500 gkaštanové pyré
10 mlrum
5 lžicmoučkový cukr
2 bal.vanilkový pudink
800 mlmléko
200 gmáslo
Dále budeme potřebovat:
400 mlsmetana ke šlehání
2 lžícekakao
1 bal.Smeta-fix
1 lžícemoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Připravíme si těsto. Vajíčka vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny a postupně přidáváme kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Takto připravené těsto si vylijeme na plech (20 x 35 cm), který jsme si vystlali papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 25-30 minut. Upečené těsto si rozdělíme na polovinu.
  2. 300 ml mléka si smícháme s cukrem a rumem. Zbylé mléko si dáme na oheň, přidáme vanilkový pudink a zahřejeme. Když máme vanilkový pudink mírně ohřátý, přilijeme 300 ml mléka s cukrem a rumem. Vaříme do zhoustnutí. Když máme pudink hustý, odstavíme z ohně.
  3. Do ještě horkého pudinku dáme 100 g másla a za stálého míchání rozpustíme.
  4. Kaštanové pyré si vidličkou rozdrtíme a přidáme 100 g másla. Mixérem vymícháme hladkou hmotu.
  5. Na jednu polovinu těsta si natřeme kaštanový krém, na něj navrstvíme vanilkový krém. Položíme druhou polovinu těsta a na vrch navstvíme smetanu na šlehání, kterou jsme si vyšlehali spolu s cukrem a Smeta-fixem. Vrch posypeme kakaem a dáme do lednici, nejlépe na celou noc.
  6. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!