Krémový čoko dort s mascarpone

Nemáte rádi máslové těžké krémy? Vyzkoušejte tento dort s lahodnou měkkou náplní z mascarpone a ricotty.

Přidal:admin, 31.3.2016
Kategorie: Dorty
Krémový čoko dort s mascarpone

Suroviny

Těsto:
2 ksvejce
250 ghladká mouka
50 gkakao
150 gmáslo
120 gmoučkový cukr
Krém:
200 gmascarpone
200 gricotta
100 gmoučkový cukr
čokoládové lupínky nebo nastrouhaná čokoláda

Postup přípravy

  1. Mouku a kakao v misce rozmícháme, přidáme vajíčka, máslo pokojové teploty a moučkový cukr. Zpracujeme hladké měkké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladničky nejméně na půl hodinu. Pokud máte těsto příliš drobivé, přidejte více mouku a získáte správnou konzistenci. S těstem se má pracovat dobře, netrhá se.
  2. Mascarpone utřeme se sýrem ricotta, přidáme moučkový cukr a na závěr i čokoládové lupínky (pokud jste v obchodě nesehnali originál čokoládové lupínky, nastrouhejte čokoládu na hrubém struhadle).
  3. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 22 cm, dno vyložíme polovinou těsta. Těsto jsme vyváleli na pracovní desce a do formy ho uložíme tak, abychom pokryli i kraje formy. Navrstvíme krém a zakryjeme ho druhou polovinou těsta.
  4. Dort dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 25 minut. Upečený dort necháme vychladnout ve formě a až poté dort z formy vyjmeme. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Zdroj: Giallozafferano