NejRecept.cz Dezerty Koláče Krémový zákusek TRIKOLÓRA
Krémový zákusek TRIKOLÓRA
Recept Krémový zákusek TRIKOLÓRA
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   25.10.2014

Krémový zákusek TRIKOLÓRA

Bílý piškot a tříbarevná vrstva krémů. Mňamka! Žloutkový vanilkový krém, malinový krém a na vrchu vyšlehaná šlehačka. Celé jsem to ještě posypala strouhanou čokoládou. Na pohled krásný, chuťově ještě lepší. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

7 ks
bílku
7 lžic
kr. cukr
7 lžic
polohrubá mouka
1/2 lžičky
prášku do pečiva

Krém I .:

700 ml
mléko
7 ks
žloutku
2 bal.
vanilkový pudink
4 lžíce
kr. cukr

Krém II .:

700 ml
mléko
2 bal.
malinový pudink
3 lžíce
kr. cukr

Dále budeme potřebovat:

250 g
máslo
250 g
moučkový cukr
350 ml
smetana ke šlehání
80 g
čokoládové kuličky na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si těsto. V misce si vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh. Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně vařečkou promícháme. Takto připravené těsto navrstvíme do formy na pečení, kterou jsme si vystlali papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud nám těsto pěkně nezhnědne.
  2. Připravíme si krém I. Do mléka přidáme cukr a necháme ho na ohni rozpustit. Postupně vmícháme pudinkový prášek a vaříme. Když nám hmota začne vřít, přilijeme rozšlehané žloutky a za stálého míchání spojíme. Necháme vychladnout.
  3. Připravíme si krém II. Do mléka přidáme cukr a pudinky. Vaříme do zhoustnutí.
  4. Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny a rozdělíme si ho na dvě části. Do jedné přidáme vanilkový pudink a do druhé malinový pudink. Mixérem vyšleháme.
  5. V jiné misce si vyšleháme smetanu na šlehání.
  6. Můžeme vrstvit. Na upečený korpus navrstvíme vanilkový krém, na vanilkový krém navrstvíme malinový a na vrch rozetřeme vyšlehanou šlehačku.
  7. Posypeme čokoládovými kuličkami a necháme v lednici koláč vychladit po dobu minimálně 3 hodin - nejlepší nechat přes zchladit přes noc
  8. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář