Kremrole jako z cukrárny s dvojím krémem

Kremrole jako z cukrárny. Plněné bílkovou pěnou a žloutkovým krémem s mascarpone.

Přidal:admin, 21.3.2016
Kategorie: Koláče, cukroví
Kremrole jako z cukrárny s dvojím krémem

Suroviny

1 bal.listové těsto
Žloutkový krém:
4 ksžloutky
100 gcukr
25 gkukuřičný škrob
25 ghladká mouka
1 bal.vanilkový cukr
500 mlmléka
250 gmascarpone
Bílková pěna:
4 ksbílky
200 gkr. cukr
rumová esence
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Na jemně pomoučené pracovní desce rozválíme listové těsto na tenký plát, ze kterého nakrájíme asi 2 cm proužky dlouhé cca 20 cm.
  2. Připravíme si ruličky na kremrole, které jemně potřeme máslem a obtočíme těsto. Namotané ruličky uložíme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů.
  3. Žloutky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme 25 g kukuřičného škrobu a důkladně utřeme, abychom neměli hrudky. Pak přidáme mouku a vanilku a znovu vyšleháme dohladka.
  4. 500 ml mléka ohřejeme a pomalu přilijeme žloutkovou hmotu. Uvaříme na mírném ohni za stálého míchání hustou hmotu, kterou necháme vychladnout. Mascarpone utřeme, přidáme trochu žloutkovej hmoty a promícháme. Pak mascarpone hmotu přidáme do žloutkové a promícháme. Odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny. Přendáme do cukrářského sáčku a naplníme z jedné části (pouze do poloviny) tímto krémem.
  5. Do druhé části ruličky budeme plnit bílkovou hmotu - bílky vyšleháme do tuhého sněhu spolu s moučkovým cukrem a esencí a přeložíme do vodní lázni a šleháme. Odstraníme z tepla hustou pěnu a ještě krátce šleháme. Necháme vychladnout a můžeme plnit.

VIDEONÁVOD: