Kremrole z listového těsta

Listové těsto, bílková pěna a super sladká dobrota je na světě. Jednoduché a rychlé.

Přidal:admin, 2.4.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Kremrole z listového těsta

Suroviny

Potřebujeme:
500 glistového těsta
1 ksvajíčko na potření
hladká mouka na posypání
kovové trubičky
olej na potření trubiček
Bílková pěna:
3 ksbílky
250 gmoučkového cukru
šťáva z poloviny citronu

Postup přípravy

  1. Z těsta si vyválíme plát min. 35 x 50 cm, celý ho natřeme rozmíchaným vajíčkem a hladkým kolečkem si pořežeme pásy cca 2,5 x 35 cm.
  2. Trubičky potřeme olejem a s vajíčkem namazanou stranou dovonku jemně natáčíme těsto na trubičku /pozor nepošpiniť trubičku vajíčkem, jinak se trubička přilepí/.
  3. Ukládáme na plech vyložený papírem ukončeným těstem dolů. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupních do zlatova.
  4. Vybereme a po pár minutách se snažíme točivým pohybem trubičku uvolnit a přes tenčí konec trubičky stáhnout. Necháme zcela vychladnout a plníme pytlíkem naplněným bílkovým sněhem nebo šlehačkou.
  5. Bílkový sníh:
    Do misky nad páru si dáme 3 bílky, moučkový cukr a mixérem mícháme dokud se nám cukr zcela nerozpustí a sníh není teplý. Přilijeme citrónovou šťávu dobře promícháme, sníh přendáme do sáčku se špičkou a plníme kremrole do poloviny z obou stran, abychom měli pěkné špičky na konci. Dobrou chuť.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou