Krkovička zapečená s bramborami a šlehačkou

Máme ze včerejšího oběda. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Přidal:rebeka, 15.5.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Krkovička zapečená s bramborami a šlehačkou

Suroviny

plátky krkovice
koření Farmářský steak
olej
cibule
brambory
sůl
kmín
mletá sladká paprika
0,5 kelímku 30 smetany ke šlehání

Postup přípravy

  1. Plátky krkovice bez kostí trochu naklepeme, nařízneme okraje a okořeníme oblíbeným kořením. Já jsem dala Farmářský steak od Vitany. Zakápneme olejem a necháme chvilku uležet. Mezi tím si cibuli nakrájíme na kroužky a na troše oleje ji usmažíme dozlatova.
  2. Cibuli trochu osolíme, bude dříve a hezky rovnoměrně usmažená. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček nebo zapékací misku zlehka vymažeme olejem, poklademe na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okmínujeme, lehce zasypeme sladkou mletou paprikou.
  3. Na brambory dáme osmaženou cibuli, pak maso, které jsme před tím zprudka z obou stran opekli v pánvi, a nahoru zbylé brambory. Přiklopíme a necháme v troubě na 200 st. zapékat půl hodiny.
  4. Pak přidáme půl kelímku 30% smetany ke šlehání, opět přiklopíme a pečeme další půl hodiny. Pak víko odklopíme a necháme dojít na barvu a vydusit na máslíčko.

Autor: Naďa I. /Rebeka/