Krtkův dort (bez použití vajíček)

Stará dobrá klasika, kterou maji rádi hlavně děti. Čokoláda, šlehačka, banány - to vše jsou oblíbené suroviny ve sladkých dezertech.

Přidal:admin, 5.3.2015
Kategorie: Dorty
Krtkův dort (bez použití vajíček)

Suroviny

Těsto:
100 gmáslo
2 šálkypolohrubá mouka
1/2 šálkukr. cukr
1,5 šálkukyselé mléko nebo jogurt
1 lžičkaprášek do pečiva
1 lžičkajedlá soda
4 lžícekakao
Náplň:
500 mlsmetana ke šlehání
2lyžicekr. cukr
100 ghořká čokoláda
4 ksbanán
1/2 kscitron - šťáva

Postup přípravy

  1. Máslo rozpustíme v hrnci na ohni a postupně přimícháme ostatní suroviny. Připravené těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formy na pečení o průměru 24 cm.
  2. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 45 minut. Po upečení těsto necháme vychladnout. Lžící si mírně vydlabeme vnitřek korpusu (okraje necháme trochu výše).
  3. Připravíme krém. Smetanu vyšleháme mixérem spolu s cukrem do tuhé pěny. Čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle a přimícháme k vyšlehané šlehačce.
  4. Banány vcelku poklademe na vydlabaný korpus, pokapeme citrónovou šťávou, navrstvíme šlehačkovou nádivku (do tvaru kopce) a posypeme drceným těstem. Odložíme do lednice na minimálně hodinu a následně podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Mojepasjekrakow