Křupavá cuketa z trouby

Vynikající křupavá cuketa z trouby. Nemusíte ji ani smažit v hluboké pánvi s olejem a dostanete vynikající krustu na povrchu.

Přidal:admin, 19.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Křupavá cuketa z trouby

Suroviny

6 kscuketa
2 lžičkysůl
4 ksbílky
2 lžícevoda
1/5 šálkuhladká mouka (250 ml šálek)
2 stroužkyčesnek
1/4 lžičkačerný pepř
1/4 lžičkysoli
1/2 šálkuparmezán
2 šálkystrouhanka
10 lžicrostlinný olej

Postup přípravy

  1. Cuketu pořádně omyjeme a překrojíme na polovinu. Každou polovinu překrojíme ještě jednou podélně na polovinu, dostaneme tenčí plátky, které vložíme do sítka a osolíme.
  2. Necháme stát minimálně půl hodiny a pak ji pořádně papírovým ubrousek otřeme. Cuketa musí být suchá, abyste dosáhli křupavý povrch při pečení v troubě.
  3. Každý osušený plátek cukety potřeme olejem a obalíme v trojobalu. Trojobal obsahuje: 1. směs mouky, parmezánu a koření, 2. vyšlehané bílky s 2 PL vody, 3. strouhanka.
  4. Obalené cukety ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 210 stupňů cca 35 minut.

Zdroj: Coolinarika