Křupavá pizza Chicago

Vysoká pizza Chicago. Mňamka!

Přidal:admin, 6.9.2015
Kategorie: Moučníky
Křupavá pizza Chicago

Suroviny

Těsto:
1/2 kghladká mouka
7 gsušené droždí
1 lžičkasůl
teplá voda
1/2 lžičkykr. cukr
Omáčka:
2 lžíceolivový olej
2 stroužkyčesnek
200 mlrajčatová omáčka
1 ksčervená cibule
1 lžičkasušené bazalka
1 lžičkaoregano
1 lžičkasůl
1 lžičkakr. cukr
2 lžícečervené víno
Dále budeme potřebovat:
200 gšunka
100 gklobása
200 gžampiony
1 kscibule
1 kszelená paprika
200 gmozzarella
200 ggouda
1 lžícekukuřice
parmazán na posypání

Postup přípravy

  1. V 50 ml teplé vody rozpustíme kr. cukr a přidáme sušené droždí. Necháme na teplém místě postát. Zbylé suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a postupně přiléváme tenkým proudem vodu. Zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout půl hodinu. (vody přibližně 270 ml - ale přiléváme postupně, aby těsto nebylo příliš tuhé, ani příliš řídké).
  2. Cibuli a česnek orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme rajčatovou omáčku, víno, sůl, cukr a koření.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu. Jenu polovinu navrstvíme do formy o průměru 26 cm tak, abychom byly pokryty i kraje. Nalijeme polovinu omáčky, poklademe nakrájenou šunku, klobásu, houby, cibuli, zelenou papriku, kukuřici, posypeme mozzarelou, goudou (ze všech surovin naskládáme pouze polovinu).
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 25 minut.
  5. Druhou polovinu těsta rozválíme do kruhu, položíme na naskládané suroviny a můžeme poskládat zbylé suroviny - znovu šunku, klobásu, houby, ...... a všechno to posypeme goudou poklademe mozzarelu, posypeme strouhaným parmazánem a dáme znovu zapéct.
  6. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 10 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika