Křupavá pizza z ovesných vloček bez droždí

Vynikající křupavá pizza bez použití droždí. Ovesné vločky v pizzovom těste jsou skvělé! Jak oblohu můžete použít různé suroviny podle chuti.

Přidal:admin, 15.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Křupavá pizza z ovesných vloček bez droždí

Suroviny

Těsto: (1 šálek = 250 ml)
3 šálkynamletých ovesných vloček
1 hrstcelých, nemletá ovesných vloček
125 mlteplého mléka
2 ksvejce
3 lžíceolivový olej
1 lžičkasůl
Omáčka:
500 grajčatová omáčka
1 lžícenasekaná petržel
1 lžícesušená bazalka
1 ksčesnek
sůl
pepř
koření na pizzu
Náplň:
mozzarella
šunka podle chuti
žampióny

Postup přípravy

  1. Příprava těsta: namleté ovesné vločky na mouku si smícháme se solí a důkladně promícháme. Přidáme vajíčka a mléko spolu s olivovým olejem. (Mléko přiléváme teplé, ale ne horké, aby se nám nesrazilo s vajíčkem).
  2. Spolu smícháme a přidáme hrst ovesných nemleté vloček. Zpracujeme těsto, které necháme odležet přibližně 30 minut, zakryté navlhčeným ručníkem (ne mokrým). Těsto má být nelepivé a měkkoučké.
  3. Takto odleželé těsto si rozválíme do požadované velikosti a můžeme nanést omáčku a ostatní ingredience.
  4. Omáčka: rajčatovou omáčku si ochutíme solí, pepřem, kořením na pizzu, česnekem, petrželkou a bazalkou. Na omáčku si navrstvíme suroviny podle chuti.%
  5. Takto připravenou pizzu si dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů cca 15 - 20 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Koolinar