Křupavé česnekové bagety

Výborné domácí křupavé bagety, které jsou doplněny česnekem a různými bylinkami. Skvělé domácí pečivo!

Přidal:admin, 5.2.2015
Kategorie: Moučníky
Křupavé česnekové bagety

Suroviny

Těsto:
400 ghladká mouka
1 lžičkakr. cukr
1/2 lžičkysůl
7 gsušené droždí (nebo 20 g čerstvé)
260 mlmléka
50 gmáslo
Náplň:
80 gmáslo
8 stroužkyčesnek
2-3 lžícenasekaná petrželka
sůl
Dále budeme potřebovat:
1 ksvejce

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme nádivku. Máslo, sůl a prolisovaný česnek si spolu důkladně vymícháme. Přidáme nasekanou petrželku a odložíme do chladničky.
  2. Mouku si smícháme se sušeným droždím, přidáme cukr, sůl a vlažné mléko. Vše spolu důkladně vyhneteme a nakonec přidáme i rozpuštěné máslo. Promícháme a necháme na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté těsto si dáme na pracovní desku a rozdělíme si ho na menší části - podle toho, jak velké bagety chceme mít. Každou část si rozválíme na kruh, který si potřeme připravenou nádivkou. Srolujeme a uložíme na plech, který jsme si vystlali papírem.
  4. Nožem si uděláme řezy a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů do zlata. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika