Křupavé cibulové bagety

Vynikající křupavé cibulové bagetky. Mňam!

Přidal:admin, 5.12.2014
Kategorie: Moučníky
Křupavé cibulové bagety

Suroviny

SUROVINY NA 3 PORCE:
600 ghladká mouka
2 kscibule
1/2 lžičkydrceného kmínu
400 mlteplá voda
10 gdroždí
1 lžičkasůl
1 lžičkacukr
2 lžíceolivový olej

Postup přípravy

  1. Na pánvičce orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme cukr, zkaramelizujeme a promícháme. V misce smícháme mouku, sůl, drcený kmín, vodu, olej, kvasnice a cibuli. Prohněteme, rozdělíme na tři části a vytvarujeme bagety. Přendáme na plech vyložený papírem, uděláme na vrchu zářezy a necháme podkynout.
  2. Do vyhřáté trouby vložíme hrnek s horkou vodou, plech s bagetami a pečeme při teplotě 200 ˚C, 20-25 minut. Upečené bagety přendáme na mřížku a necháme vychladnout. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Diabambulka