Křupavé domácí ,,čedar,, krekry

Za 5 minut připravené těsto na domácí sýrové krekry. Vhodné na párty nebo oslavy.

Přidal:admin, 28.2.2016
Kategorie: Chuťovky, Silvester a Nový rok
Křupavé domácí ,,čedar,, krekry

Suroviny

150 gmáslo
200 gčedar
180 gzakysaná smetana
1 ksžloutek
1/2 lžičkysůl
1 lžičkasladká paprika
špetkapepř
1/2 lžičkyprášku do pečiva
230 ghladká mouka
žloutek na potření
olej na vymazání plechu
sezamová semínka na posypání

Postup přípravy

  1. Máslo pokojové teploty vymícháme mixérem do pěny, přidáme žloutek, sůl, papriku, pepř a smetanu. Mixérem chvíli šleháme a přidáme na jemném struhadle nastrouhaný čedar nebo jiný tvrdý sýr.
  2. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zpracujeme hladké těsto, které rozválíme mezi dvěma papíry na pečení.
  3. Rádýlkem nakrájíme nejprve na proužky a poté na kosočtverce. Vrch potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme sezamovými semínky.
  4. Opatrně přendáme na olejem vymazaný plech (nebo můžete použít papír na pečení). Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika