NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Křupavé domácí ,,čedar,, krekry
Křupavé domácí ,,čedar,, krekry
Recept Křupavé domácí ,,čedar,, krekry
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   28.2.2016

Křupavé domácí ,,čedar,, krekry

Za 5 minut připravené těsto na domácí sýrové krekry. Vhodné na párty nebo oslavy.

Suroviny
150 g
máslo
200 g
čedar
180 g
zakysaná smetana
1 ks
žloutek
1/2 lžičky
sůl
1 lžička
sladká paprika
špetka
pepř
1/2 lžičky
prášku do pečiva
230 g
hladká mouka
žloutek na potření
olej na vymazání plechu
sezamová semínka na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo pokojové teploty vymícháme mixérem do pěny, přidáme žloutek, sůl, papriku, pepř a smetanu. Mixérem chvíli šleháme a přidáme na jemném struhadle nastrouhaný čedar nebo jiný tvrdý sýr.
  2. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zpracujeme hladké těsto, které rozválíme mezi dvěma papíry na pečení.
  3. Rádýlkem nakrájíme nejprve na proužky a poté na kosočtverce. Vrch potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme sezamovými semínky.
  4. Opatrně přendáme na olejem vymazaný plech (nebo můžete použít papír na pečení). Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář