Křupavé paprikové brambory

Pokud ochutnáte tyto pečené brambory, jiné už připravovat nebudete. Na začátku se vám bude zdát kombinace koření ne příliš příjemná, ale zdání klame.

Přidal:admin, 16.12.2015
Kategorie: Přílohy
Křupavé paprikové brambory

Suroviny

Budeme potřebovat:
2 kgbrambory
2 lžícekukuřičná mouka
2 lžícekukuřičná krupice
1 lžícevegeta
1 lžícesladká mletá paprika
špetkasůl
kurkuma podle chuti
kari koření podle chuti
oregano dle chuti
2 lžíceolej

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme a omyjeme. Důkladně je osušíme a nakrájíme na čtvrtiny. Vložíme je do velké misky.
  2. V druhé misce smícháme mouku s krupicí, přidáme všechno koření a dobře promícháme.
  3. Promíchané koření přidáme do brambor, přidáme olej (můžete přidat i více, pokud máte rádi mastnější) a důkladně brambory s kořením promícháme.
  4. Připravíme si plech, který vymažeme tukem a vysypeme brambory. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika