Křupavé rohlíčky plněné zelím

Křupavé rohlíčky plněné zelím od Romči. Chutnají výborně teplé i studené.

Přidal:Romča Važa, 17.12.2015
Kategorie: Moučníky
Křupavé rohlíčky plněné zelím

Suroviny

Těsto:
450 ghladké mouky
1 lžičkasoli
1 sáčekdroždí
350 mlvlahého ,mléka
75 mlrostlinného oleje
Zelí:
1 sáčekkysaného zelí
1 kscibule
1 ksjablko
dle chutisůl a pepř
trochu vodyna podlití
dle potřebysůl a kmín na posypání

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme a nepřidáváme žádnou mouku, brzy se těsto spojí a krásně vypracuje
    a nebude se chytat mísy, těsto bude krásně hladké.
  2. Necháme ho vykynout a utvoříme rohlíčky, které naplníme zelím, potřeme žloutkem a posypeme solí a kmínem.
  3. Zelí si připravíme předem, aby vychladlo. Kysané zelí propláchneme, vymačkáme a nakrájíme, aby nebylo příliš dlouhé. Dáme na pánev na cibuli, opepříme, nastrouháme do něj jedno jablko, trochu podlijeme vodou a dusíme. Podle potřeby přisladíme nebo naopak přikyselíme citronem.
  4. Necháme vychladnout a přebytečnou vodu vymačkáme.
  5. Pečeme na 180 st. dozlatova. Chutnají výborně teplé i studené.