Křupavé rohlíčky s bohatou makovou náplní

S bohatou nádivkou, měkoučké, ale přitom křupavé makové rohlíčky.

Přidal:admin, 21.1.2016
Kategorie: Moučníky
Křupavé rohlíčky s bohatou makovou náplní

Suroviny

200 gmletý mák
120 gkr. cukr
100 mlmléko
citronová kůra na ochucení
375 ghladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
150 gmáslo
1 ksvejce
60 gmoučkový cukr
1 kscitron - šťáva + kůra
75 mlmléko

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme nádivku. V hrnci zahřejeme mléko, přidáme cukr a necháme vřít. Když se cukr rozpustil, mléko odstavíme, přidáme citronovou kůru na chuť a nakonec přimícháme mák. Necháme vychladnout.
  2. Do hluboké misky prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, moučkový cukr a na kostičky nakrájené studené máslo. Zpracujeme sypké těsto, přidáme vajíčka, šťávu a kůru z citronu a pomalu přiléváme mléko pokojové teploty. Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí na ruce.
  3. Těsto rozdělíme na 3 stejně velké kousky, zabalíme je do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně jednu hodinu.
  4. Následně těsta rozválíme na tenký kruh o průměru 15 cm, potřeme makovou náplní, nakrájíme na trojúhelníčky a od širší části srolujeme.
  5. Rohlíčky ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  6. Upečené rohlíčky vyjmeme, necháme zcela vychaldnúť a obalíme v moučkovém cukru.

Zdroj: Coolinarika