Křupavé rohlíčky s bohatou makovou náplní

S bohatou nádivkou, měkoučké, ale přitom křupavé makové rohlíčky. Pokud máte rádi makové koláče jako já, určitě vyzkoušejte tyto extra makové rohlíčky, které jsou po upečení krásně křupavé. Už dlouho jsem hledala dobrý recept na makové croissanty a tento je top. S těstem se pracuje luxusně, vůbec se mi nelepilo na pracovní desku a makovou náplň jsem trochu také měla přiměřeně hustou/řídkou, takže se skvěle natírala. Určitě zkuste, jsou fantastické. Autor: Jaja79

Přidal:Jaja79, 21.1.2016
Kategorie: Moučníky
Křupavé rohlíčky s bohatou makovou náplní

Suroviny

200 gmletý mák
120 gkr. cukr
100 mlmléko
citronová kůra na ochucení
375 ghladká mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
150 gmáslo
1 ksvejce
60 gmoučkový cukr
1 kscitron - šťáva + kůra
75 mlmléko

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme nádivku. V hrnci zahřejeme mléko, přidáme cukr a necháme vřít. Když se cukr rozpustil, mléko odstavíme, přidáme citronovou kůru na chuť a nakonec přimícháme mák. Necháme vychladnout.
  2. Do hluboké misky prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, moučkový cukr a na kostičky nakrájené studené máslo. Zpracujeme sypké těsto, přidáme vajíčka, šťávu a kůru z citronu a pomalu přiléváme mléko pokojové teploty. Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí na ruce.
  3. Těsto rozdělíme na 3 stejně velké kousky, zabalíme je do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně jednu hodinu.
  4. Následně těsta rozválíme na tenký kruh o průměru 15 cm, potřeme makovou náplní, nakrájíme na trojúhelníčky a od širší části srolujeme.
  5. Rohlíčky ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  6. Upečené rohlíčky vyjmeme, necháme zcela vychaldnúť a obalíme v moučkovém cukru.