Křupavé sušenky ze špaldové mouky

Při všech těch sladkých dobrotách, které se chystáme péct na Vánoce vám přináším zdravější recept na křupavé sušenky plné těch nejlepších surovin. Samozřejmě můžete přidat i jiné suroviny, které máte rádi jako například kandovaná pomerančová kůra nebo jiné sušené ovoce. Autor: Rebeka (Naďa I.)

Přidal:rebeka, 30.11.2016
Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky, Koláče, cukroví
Křupavé sušenky ze špaldové mouky

Suroviny

150 gmásla
3 lžícetekutého medu
3 lžícevody
1/3 hrnku(250ml) třtinového cukru
1 hrnekovesných vloček
1 hrnekšpaldové mouky
1/2 hrnkukokosové moučky
1/2 hrnkusměs ořechů (lískové, vlašské, pekanové, mandle...)
1/2 hrnkusezamu
1/2 hrnkuslunečnicových semen
2 lžícebrusinek
2 lžičkykakaa
1 lžičkajedlé sody

Postup přípravy

  1. Vynikající a hlavně rychlý recept na křupavé sušenky ze špaldové mouky plné vynikajících surovin jako jsou oříšky, semínka, sušené ovoce, ...
  2. Máslo rozpustíme a necháme zchládnout.
  3. Ořechy nahrubo nasekáme. Všechny ingredience řádně promícháme.
  4. V navlhčených dlaních tvoříme kuličky, které pak rozplácneme.
  5. Klademe na plech vystlaný papírem na pečení a v troubě na 180 st. pečeme cca 20 minut.

Můj blog: Vaření s Tomem