Křupavý chléb s kořením

Křupavý domácí chléb. Připravený ze žitné a obyčejné mouky, s přidáním medu a různého koření.

Přidal:admin, 6.3.2015
Kategorie: Moučníky
Křupavý chléb s kořením

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 gpšeničná mouka
300 gžitná mouka
5 lžicolej
1 lžícemed
1 bal.sušené droždí
voda
tymián
kmín
bazalka
rozmarýn
sůl

Postup přípravy

  1. Sušené droždí smícháme s moukou. Přidáme olej, med, různé bylinky/koření a postupně přidáváme vodu, dokud nevypracujeme hladké těsto, které se nelepí na ruce (nebo vařečku).
  2. Zpracované těsto necháme na teplom místě nakynout. Vykynuté těsto rozdělíme na menší části, vytvarujeme chléb a uložíme do formy, kterou jsme vymazali olejem.
  3. Necháme znovu odstát na teplém místě cca 45 minut zakryté utěrkou. Po uplynutí doby ostrým nožem nařízneme povrch těsta a posypeme 1 lžící mouky.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 250 stupňů cca 10 minut, následně teplotu snížíme na 220 stupňů a pečeme dalších 30 minut. Upečený chléb potřeme vodou a zakryjeme utěrkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika