Krupicové kostky s čokoládovou polevou

Vařená krupicová kaše je oblíbenou klasikou v každé domácnosti. Posypaná grankem, máslem nebo skořicí. Hotová mňamka. A co tak vyzkoušet krupicový koláček?

Přidal:admin, 15.10.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Nepečené
Krupicové kostky s čokoládovou polevou

Suroviny

Čokoládová vrstva:
1/2 lvoda
1/2 lmléko
200 gkr. cukr
200 gdětská krupice
280 gtmavá čokoláda
Vanilková vrstva:
1 lmléko
4 bal.vanilkový pudink
10 lžickr. cukr
150 gmáslo
200 mlsmetana ke šlehání
Čokoládová poleva:
150 gtmavá čokoláda
3 lžícerostlinný olej
50 gmáslo
2 lžícemoučkový cukr
5 lžicmléko

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme čokoládovou vrstvu. Krupici si uvaříme v mléce a vodě spolu s cukrem.
  2. Když krupice zhoustne, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud nezhoustne. Nalijeme ji do připravené formy.
  3. V 800 ml mléka s 10 lžícemi mléka si uvaříme pudinky. Pudink necháme vychladnout. Občas promícháme, aby nám na povrchu nevznikla krusta. Vyšleháme si máslo se zvyšným mlékem, šlehačkou a smíchame ji s vychladlým pudinkem.
  4. Vanilkovou vrstvu natřeme na čokoládovou a necháme pořádně zchladit.
  5. Vrch polijeme čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili na ohni smícháním uvedených surovin. Dobrou chuť!