Krupicový koláč s vanilkovým krémem

Snadná příprava, krémová chuť, která okouzlí každého. Mňamka!

Přidal:admin, 7.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Krupicový koláč s vanilkovým krémem

Suroviny

První vrstva:
1 lvoda
2 bal.káva Nescafé 2v1
200 gkr. cukr
200 gdětská krupice
Krém:
1 lmléko
4 bal.vanilkový pudink
12 lžičekkr. cukr
170 gmáslo
150 mlsmetana ke šlehání
Glazura:
150 gčokoláda na vaření
4 lžícemléko
2 lžíceolej
50 gmáslo
kakao (nebo granko) na posypání

Postup přípravy

  1. Cukr přidáme do vody. Necháme sevřít. Když nám voda vře, teplotu snížíme a přidáváme za stálého míchání krupici a Nescafé. Uvaříme hustou kaši, kterou ještě horkou nalijeme do formy na pečení. Necháme ztuhnout.
  2. Připravíme si krém. V mléce si rozděláme pudinkové prášky, přidáme cukr a uvaříme hustou hmotu. Necháme vychladnout.
  3. Máslo si vymícháme do pěny a postupně přidáme vychladlý pudink. Šlehačku si vyšleháme zvlášť a následně ji přimícháme k pudinkovému krému. Navrstvíme na vychladlou krupicovou vrstvu.
  4. Vrch ozdobíme rozpuštěnou čokoládou (čokoládu rozpustíme nad párou, přidáme mléko, olej a máslo). Posypeme kakaem nebo grankem a dáme do lednice ztuhnout nejlépe na celou noc. Nakrájíme úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika