Krůtí játra v trojobalu

Krůtí játra v trojobalu. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 7.12.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Krůtí játra v trojobalu

Suroviny

500 gkrůtí játra
7 gsůl
7 gpepř
50 mlsmetana
2 ksvejce
50 gmouka hladká
50 gstrouhanka
50 mlolej slunečnicový
400 gbrambory vařené

Postup přípravy

  1. Krůtí játra omyjeme a nakrájíme na kusy, jaké nám vyhovují. Osolíme a opepříme je.
  2. Vejce vyšleháme se smetanou.
  3. Játra obalujeme postupně v mouce, vejcích a strouhance.
  4. Smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova. (pozor játra často stříkají horký olej)
  5. Játra podáváme s vařenými bramborem a tatarkou (nejlépe domácí).