Krůtí pečeně s bramborem

Jako příloha se hodí např. rýže, ale my to rádi s raným zelím a bramborem.

Přidal:admin, 12.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Krůtí pečeně s bramborem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kschlazené krůtí horní stehno s kostí
100 guzeného špeku
1 lžícesádla
1 lžícemásla
1 lžícesušené majoránky
2 stroužkyčesneku
2 lžičky drceného kmínu
sůl

Postup přípravy

  1. Česnek prolisujeme a všechno koření vč. česneku promícháme v oleji. Osolíme dle chuti.
  2. Touto směsí pořádně promasírujeme maso ze všech stran. V uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici.
  3. Do pekáčku dáme slaninu nakrájenou na hranolky, přidáme sádlo a vložíme maso. Podlejeme cca 200 ml vody a přikryté pečeme v troubě na 200 st. 1,5 hodiny.
  4. Během pečení přeléváme maso výpekem a dle potřeby přidáváme vodu. Poté odklopíme a dopékáme další cca půl hoďku na barvu. Asi 10 min. před vypnutím trouby přidáme máslo.
  5. Jako příloha se hodí např. rýže, ale my to rádi s raným zelím a bramborem.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem