Krůtí pečínka na másle a majoránce

Krůtí pečínka na másle a majoránce. Podáváme např. se zelím a knedlíkem, ale hodí se i dušená rýže.

Přidal:admin, 14.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Krůtí pečínka na másle a majoránce

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kschlazené krůtí horní stehno
100 gmásla
1 lžícemajoránky
50 gslaniny
sůl
voda na podlévání

Postup přípravy

  1. Z uvedeného mnoství másla si kousek ukrajeme, necháme roztopit, přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a osolené maso potřeme majoránkovým máslem. Necháme přes noc odpočívat v lednici.
  2. Slaninu pokrájíme na nudličky, přidáme maso, půlku uvedeného množství másla, podlejeme trochou vody a přiklopené pečeme v troubě na 200 st. cca 2 hodiny.
  3. Během pečení poléváme výpekem, případně přidáme vodu. 20 minut před koncem pečení sundáme pokličku a necháme dopéct dozlatova.
  4. Podáváme např. se zelím a knedlíkem, ale hodí se i dušená rýže.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem