Krůtí prsa v pomerančové omáčce

Netradiční hlavní jídlo s chutí exotiky. Krůtí prsa s pomerančovou omáčkou. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo rýži. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 21.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Krůtí prsa v pomerančové omáčce

Suroviny

Potřebujeme:
1 kgkrůtích prsou /kuřecích/
Marináda:
1 ksvejce
1 lžičkasoli
1 lžičkakari
1 lžičkabílý pepř
štipkačervené papriky mleté
1 lžičkasolamyl
Pomerančová omáčka:
3 lžícekrystalový cukr
šťáva ze tří pomerančů
3 lžícepomerančový džem
1 lžičkanastrouhané pomerančové kůry
2 lžícesolamyl
2 lžícemáslo
2 kspomeranče oloupané a nakrájené na silnější kolečka

Postup přípravy

  1. Připravíme si marinádu a namočíme do ní maso nařezané na řízky, popřípadě jemně naklepané.
  2. Necháme v marinádě tak dvě hodiny a poté je zprudka opečeme na pánvi a odložíme do tepla.
  3. V druhé pánvi na sucho zkaramelizujeme cukr, zalijeme pomerančovou šťávou, karamel rozpustíme a do tohoto základu přidáme podusit pomerančové kolečka /tak cca 5 min/, které také vybereme a dáme do tepla.
  4. Do omáčky přidáme pomerančový džem, solamyl rozmíchaný ve vodě, necháme převařit a na konec rozpustíme na zjemnění v omáčce máslo.
  5. Maso podáváme s rýží, bramborami nebo hranolkami polité pomerančovou omáčkou a ozdobené podušeným pomerančem. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou