Krůtí stehna na víně

Krůtí stehna na víně. Autor: Roseangel

Přidal:Roseangel, 14.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Krůtí stehna na víně

Suroviny

Potřebujeme:
4 kskrůtí stehna
2 dlčerveného vína
150 ganglické slaniny
1 kscibule
4 stroužkyčesneku
2 dlvývaru
sůl
pepř
olej

Postup přípravy

  1. Stehýnka omyjeme a potřeme rozmačkaným česnekem, prosolíme a opepříme. Necháme chvilku odstát v chladu. Pak rozehřejeme pánev a stehna si malinko předpečeme.
  2. Položíme do zapékací mísy. Malinko podlejeme olejem a poklademe cibulkou. Poté vložíme do rozehřáté trouby. Asi po 15 minutách podlejeme vývarem.
  3. Po dalších 20 minutách podlejeme červeným vínem. Pečeme dozlatova a před koncem pečení poklademe anglickou slaninou a necháme ji malinko zapéct, aby byla křupavá. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.