NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Krutí stehno v sudovém zelí na růžovém víně - FOTOPOSTUP
Krutí stehno v sudovém zelí na růžovém víně - FOTOPOSTUP
Recept Krutí stehno v sudovém zelí na růžovém víně - FOTOPOSTUP
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Izabella929@azet.sk Izabella929@azet.sk    ·   4.12.2017

Krutí stehno v sudovém zelí na růžovém víně - FOTOPOSTUP

Dnes jsem opět přinesla recept na mé oblíbené jídlo. Nyní je to vykostěné stehno, které jsem udělala na sudovém zelí a růžovém víně. Je to velmi chutné. Jak ráda peču, tak ráda i vařím. Masíčko mám ráda hlavně kuřecí a krůtí, s tím se ráda vyhraju a ráda vymýšlím nové recepty. Autor: Izabelka

Suroviny
500 g
krůtí stehno
1 PL
vepřové sádlo
1 ks
cibule
1/2 kg
sudové zelí
200 ml
růžové víno
sůl, mletý pepř
drcený kmín
muškátový oříšek
zázvor
Postup receptu
Vytisknout
  1. Krůtí maso jsem umyla, osušila kuchyňským papírem. Nakrájela jsem ho na kostky. Na pánev jsem dala rozehřát sádlo a přidala jsem nakrájenou cibuli. Přidala jsem maso a dusila jsem ho, dokud se tekutina zcela neodpařila. Když se tekutina odpařila, přidala jsem rajčatový protlak a opět promíchala.
  2. Maso jsem osolila, okořenila, přidala špetku mletého kmínu, muškátový oříšek a zázvor. Když se chutě skamarádili, podlila jsem maso růžovým vínem.
  3. Po krátkém dušení, jsem přidala nakrájené sudové zelí. Dolila jsem pouze tolik vody, aby bylo maso se zelím ponořené. Dusila jsem pod pokličkou na slabším plameni 50 min. Maso bylo šťavnaté a chutné.
  4. Maso jsem podávala s houskovým knedlíkem. Přeji vám dobrou chuť.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář