NejRecept.cz Maso Krůtí maso Krůtí znojemská s rýži
Krůtí znojemská s rýži
Recept Krůtí znojemská s rýži
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Kocmax Kocmax    ·   26.5.2017

Krůtí znojemská s rýži

Fotka se mi trochu nepovedla, ale o to chutnější to je. Věřte mi. Klasická omáčka (znojemskou má asi každý rád) z kyselých okurek. K tomu už pouze příloha klasická vařená rýže a ještě nakrájené okurky na ozdobu. Jedno z našich oblíbených jídel. Pokud jste ještě nedělali znojemskou, tak zkuste podle mého receptu. Garantuji vám, že se vám podaří. Autor: Kocmax

Suroviny
200 g
krůtího masa bez kůže
100 g
sterilovaných okurek
1 lžíce
hladké mouky
50 g
cibule
na podlití
vývar
podle chuti
sůl
podle chuti
kmín
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cibuli nakrájíme na jemno. Maso nakrájíme na plátky, přidáme k cibuli, osolíme a okmínujeme podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
  2. Zahustíme moukou, důkladně rozmícháme a povaříme.
  3. Do hotové omáčky nakrájíme na kolečka sterilované okurky, a ještě krátce povaříme.
  4. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Můj blog: Vaříme bez tuku

Komentáře k receptu
Fífa89    ·   8.3.2022   ·   Odpovědět   ·  

super rychlovka :) já pod cibulku přidal ještě anglickou. :)

NejLucka NejLucka    ·   31.3.2022   ·   Odpovědět   ·  

díky

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář