Kuře na paprice

Kuře na paprice s knedlíkem. Autor: HeMiShEk

Přidal:HeMiShEk, 7.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Kuře na paprice

Suroviny

Na paprikáč:
2 ksuvařené kuřecí stehno
1 kelímeksmetana na vaření
300 mlmléko
3 lžícepolohrubá mouka
1 ksvelká cibule
dle chutiolej
dle chutimletá sladká paprika
dle chutisůl
1,5 naběračkykuřecí vývar
Na vývar:
2 kskuřecí stehna
2 ksmrkve
1 ksceler
2 kscibule
dle chutinové koření
dle chuticelý pepř
1 ksbobkový list
dle chutisůl
podle potřebyvoda

Postup přípravy

  1. Nejdříve si stehna uvaříme, aby jsme měli kuřecí vývar. A to uděláme tak, že si do velkého hrnce dáme vodu a do ní ponoříme stehna. Přidáme koření a sůl. Mrkev, celer a cibuli nakrájíme na větší kusy a dáme vařit společně se stehny.
  2. Když jsou stehna uvařená, vyndáme je a necháme trochu schládnout. Do skleničky si dáme 1,5 naběračky čistého vývaru a ze zbytku můžeme udělat polévku.
  3. Než nám maso schládne, nakrájíme si cibuli. Maso obereme a natrháme na kousky. Zatím dáme bokem. Na oleji osmažíme cibulku, dokud nám nezesklovatí.
  4. Přidáme maso a zasypeme paprikou. Trochu osmažíme. Jakmile se paprika začne připalovat, nalijeme vývar. Pod pokličkou necháme dusit cca 10-15 minut.
  5. Když máme podušeno přidáme smetanu a přivedeme k varu. Poté přimícháme mléko, ve kterém jsme si rozmíchali polohrubou mouku.
  6. Takto omáčku zahustíme. Osolíme podle chuti. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami. Přeji dobrou chuť.=)