Kuře na smetaně s haluškami

Vynikající jemné masíčko se smetanovou omáčkou. Jako příloha klasické halušky. Výborná volba na klasický oběd pro hladové.

Přidal:admin, 23.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Kuře na smetaně s haluškami

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgkuřecí stehna
1 kscibule
1 kelímeksmetana kyselá
2 lžícemouka hladká
olej
sůl
červená mletá paprika
Halušky:
700 gbrambory
500 ghladká mouka
sůl

Postup přípravy

  1. Kuřecí kousky umyjeme. Do hrnce dáme olej, orestujeme cibuli, přidáme kuřecí, osmahneme maso.
  2. Přidáme sůl, červenou mletou papriku a podlijeme vodou a dusíme do měkka.
  3. Nakonec přidáme smetanu smíchanou s trochou mouky, necháme přejít varem.
  4. Halušky: Brambory očistíme, oškrábeme a najemno nastrouháme. Do brambor vmícháme mouku. Těsto ještě osolíme a dobře promícháme. Takto připravené těsto pomocí sítka a vařečky protlačujeme nad horkou vodou v hrnci. Necháme je vařit asi 10-15 minut, dokud nevyplavou navrch. Občas promícháme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Dorisa