NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuře na uherském zelí
Kuře na uherském zelí
Recept Kuře na uherském zelí
rebeka    ·   17.1.2017

Kuře na uherském zelí

Maso přes týden musí být. Někdo vařívala takový oběd pouze o víkendu, v neděli, ale já si musím dopřát maso i přes týden. Kuřecí čtvrtky na uherském zelí, to je nebíčko v tlamičce. Vařívam tak, aby zůstalo na dva dny, protože jeden den jíst takové vynikající jídlo je málo. K tomu jsem podávala bosák (kdo chce tak knedlíčky se jmenují i drbáky, chlupáče, ...) ale už jsem to dělávala i s klasickým kynutým nebo bramborovým knedlíkem. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

2 k
kuřecí čtvrtky
dle chuti
sůl, kmín, sladká mletá paprika
2 lžíce
oleje

Zelí:

500 g
kysaného zelí
2 nožičky
uherské klobásy
1 ks
cibule
1 - 2 lžíce
krupicového cukru
1 lžíce
sádla
2 ks
bobkové listy
3 kuličky
nového koření
1 ks
jablko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Čtvrtky přepůlíme, osolíme, okmínujeme a poprášíme paprikou. Zakápneme olejem a pěkně promasírujeme.
  2. Do hrnce dáme rozpálit sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli, cukr a necháme trochu zkaramelizovat.
  3. Přidáme zelí, na kostičky neoloupané jadřince zbavené jablko a na kolečka pokrájenou klobásu. Podle chuti osolíme, případně dosladíme.
  4. Pekáč lehce vymažeme olejem, dno pokryjeme zelím, na to vyrovnáme maso, podleme cca 100 ml vody,přiklopíme a v troubě na 200 st. pečeme hodinu. Poté odklopíme a necháme dojít na barvu.
  5. Podáváme např. s bosáky. Recept na bosáky zde: Bosáky

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář