Kuře na uherském zelí

Maso přes týden musí být. Někdo vařívala takový oběd pouze o víkendu, v neděli, ale já si musím dopřát maso i přes týden. Kuřecí čtvrtky na uherském zelí, to je nebíčko v tlamičce. Vařívam tak, aby zůstalo na dva dny, protože jeden den jíst takové vynikající jídlo je málo. K tomu jsem podávala bosák (kdo chce tak knedlíčky se jmenují i drbáky, chlupáče, ...) ale už jsem to dělávala i s klasickým kynutým nebo bramborovým knedlíkem. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Přidal:rebeka, 17.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kuře na uherském zelí

Suroviny

Základ:
2 kkuřecí čtvrtky
dle chutisůl, kmín, sladká mletá paprika
2 lžíceoleje
Zelí:
500 gkysaného zelí
2 nožičkyuherské klobásy
1 kscibule
1 - 2 lžícekrupicového cukru
1 lžícesádla
2 ksbobkové listy
3 kuličkynového koření
1 ksjablko

Postup přípravy

  1. Čtvrtky přepůlíme, osolíme, okmínujeme a poprášíme paprikou. Zakápneme olejem a pěkně promasírujeme.
  2. Do hrnce dáme rozpálit sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli, cukr a necháme trochu zkaramelizovat.
  3. Přidáme zelí, na kostičky neoloupané jadřince zbavené jablko a na kolečka pokrájenou klobásu. Podle chuti osolíme, případně dosladíme.
  4. Pekáč lehce vymažeme olejem, dno pokryjeme zelím, na to vyrovnáme maso, podleme cca 100 ml vody,přiklopíme a v troubě na 200 st. pečeme hodinu. Poté odklopíme a necháme dojít na barvu.
  5. Podáváme např. s bosáky. Recept na bosáky zde: Bosáky

Můj blog: Vaření s Tomem