Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou. Dno pokryjeme kysaným zelím, ...

Přidal:rebeka, 5.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Suroviny

2 kskuřecí čtvrtky
300 gkysaného zelí
1 kscibule
1 nožičkapikantní paprikové klobásy
4 stroužkyčesneku
1 lžičkasladké mleté papriky
2 lžičkykmínu
2 lžičkykrupicového cukru
sůl

Postup přípravy

  1. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou.
  2. Dno pokryjeme kysaným zelím, přidáme kmín, cukr a podle chuti i trochu soli. Na zelí dáme na kolečka pokrájenou klobásu a na půl nebo kolečka pokrájenou cibuli.
  3. Kuřecí čtvrtky osolíme, vetřeme do nich rozetřený česnek a papriku.
  4. Dáme do pekáčku a dokola poklademe na plátky pokrájenou slaninu. Zalejeme smetanou, přiklopíme a pečeme na 200 st. 40 minut.
  5. Pak odklopíme a pečeme ještě cca 30 minut, abychom získali zlatou a křupavou kůrčičku.

Autor: Naďa I. (Rebeka)