Kuře tří hořčic

Nevíte co připravit k chutnému obědu? Připravte si kuře, které je marinované ve třech druzích hořčice. Autor: jitule

Přidal:jitule, 3.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Kuře tří hořčic

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kskuře
4 lžíceplnotučné hořčice
4 lžícekřemžské hořčice
4 lžícefrancouzské hořčice
4 lžícešvestkových povidel
1 ksMoravanky
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme, naporcujeme na 4 díly, osolíme, okmínujeme.
  2. Z hořčic a povidel si umícháme marinádu, kterou rozetřeme na dno pekáče. Na marinádu položíme kousky kuřete (!!!KUŘE SE JEN POLOŽÍ, NESMÍTE NA NĚJ TU MARINÁDU DÁVAT, JINAK SE TO PŘIPÁLÍ!!!) a zasypeme celou skleničkou Moravanky i s nálevem!!!
  3. Přikryjeme víkem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Hodinku a čtvrt si toho nemusíme všímat a pak to omrkneme. Pokud nám kurčička začíná zlátnout, tak víko z pekáče sundáme a necháme ještě asi 10-15 minutek "dojet" bez víka, aby byla kuřčička krásně křupavá. A je hotovo!!! Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem nebo s bramborovými špalíčky. Dobrou chuť!