Kuřecí bábovka

Sladká bábovka je známá snad každému. Připravte si bábovku, ale tentokrát na slano. Kuřecí prsa, slanina, různé bylinky, sýr a mnoho jiných dobrých surovin. Mňamka!

Přidal:admin, 29.3.2015
Kategorie: Chuťovky, Hlavní jídla
Kuřecí bábovka

Suroviny

Ingredience:
6 kskuřecích řízků
200 gslaniny
4 ksvejce
bylinky podle chuti
150 gsýra
klobáska nebo natrhaná sušená šunka
sůl a pepř
porek

Postup přípravy

  1. Připravíme si bábovkovou formu, kterou pořádně vymažeme olejem a vysteleme slaninou.
  2. Kuřecí řízky naklepeme a osolíme a opepříme. Dle obrázku naskládáme řízky tak, aby se přikryla forma i ve středu. Když máme hotovo, klepneme vajíčka, které osolíme i opepříme a posypeme bylinkama.
  3. Pak můžeme přidat uzeninu, sýr, porek a nebo cokoliv kdo má co rád.
  4. Zabalíme to řízkama, co jsou převislé přes formu, tak i slaninou. Pečeme do zlatova min. hodinku a půl při teplotě 170 stupňů, nejlépe přikryté. Poté krájíme a podáváme s bramborem. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou