Kuřecí kousky se sezamem v sladkokyselé omáčce

Tento recept mě oslovil svou exotikou, tak jsem ho musela vyzkoušet. Po chuťovém testování se musím s vámi podělit o fotky. Autor: adkas

Přidal:adkas, 28.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí kousky se sezamem v sladkokyselé omáčce

Suroviny

500 gkuřecí prsa
1 kscibule
1 PLmed
300-500 grajčatový protlak
1-1,5 PLworchester
podle chutisůl, pepř
špetkachilli paprička
na posypánísezam
3 PLolej
1 PLsolamyl
50 mlvoda

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli. Přidáme med a na středně velké nakrájené kuřecí maso. Orestujeme a když je maso zataženo osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem, přidáme worchester, chilli, protlak a přikryjeme.
  2. Dusíme a když je maso měkké, vezmeme pokličku a necháme zredukovat šťávu na požadované množství.
  3. Zahustíme solamylem, který jsme si předem rozmíchali v troše vody. Necháme přejít varem a odstavíme.
  4. Před podáváním vrch posypeme semínky a podáváme s rýží.

Můj blog: Adkas