Kuřecí křídýlka v pikantní medové marinádě

Medově hořčicová nebo medově pikantní marináda je velmi oblíbená pro přípravu křídel nebo žeber. U nás doma se nejvíce oblíbila právě pikantní. Je neskutečná. Marinuji i obyčejná kuřecí prsa, která osmahnu na pánvi zprudka a pak je jen dám do trouby dojít. Určitě vyzkoušejte, nebo ještě dám inspiraci. Potřete touto marinádou celé kuře, které pak dáte péct do trouby. Nebíčko v tlamičce. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 23.6.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí křídýlka v pikantní medové marinádě

Suroviny

500 gkuřecích křidýlek
6 lžictekutého medu
dle chutisůl, čertvě drcený pepř
1 lžičkasladké mleté papriky
1/2 lžičkychilli
2 lžičkyworcersterské omáčky
1 lžícekvalitní sojové omáčky
šťáva z 1/2 citronu
1 lžičkasušeného zázvoru
3 stroužkyčesneku
6 lžicoleje

Postup přípravy

  1. Suroviny na marinádu prošleháme metličkou. křidýlka osolíme a protáhneme marinádou. Uložíme do pekáčku a zalijeme zbytkem marinády. Přiklopíme nebo použijeme alobal.
  2. V troubě při 160 st. pečeme 3/4 hodiny. Pak odklopíme a častého polévání pečeme dalších cca 20 minut při 180 st.
  3. Podáváme s čerstvým pečivem nebo bramborami. Lze připravit i na grilu.
  4. Maso marinujeme ideálně 24 hod nebo přes noc, ale stačí i 2 hoďky když není čas.

Můj blog: Vaříme s Tomem