Kuřecí maso na medu a šťouchané brambory s jarní cibulkou

Kuřecí maso na medu a šťouchané brambory s jarní cibulkou. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 27.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí maso na medu a šťouchané brambory s jarní cibulkou

Suroviny

Na kuře:
1 lžícemed
2 lžíceolivový olej
1 lžícecitronová šťáva
1 lžičkapaprika mletá pálivá
600 gkuřecí paličky nebo stehna
Na šťouchané brambory:
4 ksjarní cibulka
600 gbrambory
50 gmáslo
1 lžičkasůl

Postup přípravy

  1. Připravíme si marinadu: vyšleháme olej, citronovou šťávu a med. Marinádou potřeme kuřecí paličky (můžeme několikrát naříznout kůži) a posypeme pálivou paprikou. Pečeme 40 minut na 200 °C.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka.
  3. Mezitím nakrájíme jarní cibulku na kolečka.
  4. Do uvařených brambor dáme rozpustit máslo a rozšťoucháme je. Vmícháme jarní cibulku.
  5. Kuřecí maso podáváme se šťouchanými brambory. (Na úvodním obrázku můžete ještě vidět do roličky srolovanou omeletku - ta mi zbyla z potírání štrůdlu - dobrý tip, jak využít zbytek vejce.)