NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí maso na medu a šťouchané brambory s jarní cibulkou
Kuřecí maso na medu a šťouchané brambory s jarní cibulkou
Recept Kuřecí maso na medu a šťouchané brambory s jarní cibulkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sonizna    ·   27.10.2015

Kuřecí maso na medu a šťouchané brambory s jarní cibulkou

Kuřecí maso na medu a šťouchané brambory s jarní cibulkou. Autor: sonizna

Suroviny

Na kuře:

1 lžíce
med
2 lžíce
olivový olej
1 lžíce
citronová šťáva
1 lžička
paprika mletá pálivá
600 g
kuřecí paličky nebo stehna

Na šťouchané brambory:

4 ks
jarní cibulka
600 g
brambory
50 g
máslo
1 lžička
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si marinadu: vyšleháme olej, citronovou šťávu a med. Marinádou potřeme kuřecí paličky (můžeme několikrát naříznout kůži) a posypeme pálivou paprikou. Pečeme 40 minut na 200 °C.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka.
  3. Mezitím nakrájíme jarní cibulku na kolečka.
  4. Do uvařených brambor dáme rozpustit máslo a rozšťoucháme je. Vmícháme jarní cibulku.
  5. Kuřecí maso podáváme se šťouchanými brambory. (Na úvodním obrázku můžete ještě vidět do roličky srolovanou omeletku - ta mi zbyla z potírání štrůdlu - dobrý tip, jak využít zbytek vejce.)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář