Kuřecí maso s brokolicí

Klasika u nás doma na oběd. Maso s omáčkou a k tomu jako příloha jak mě už dobře znáte, hranolky. Kuřecí prsa prostě nic nezkazí a jsou připraveny rychle. Pokud máte doma mraženou zeleninu nebo jste koupili v obchodě čerstvou brokolici, můžete ji klidně použít i do omáčky. Někdo ji podává pouze jako přílohu, někdo ji vysmaží, ale podle mě se hodí všude. Autor: HeMiShEk

Přidal:HeMiShEk, 9.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí maso s brokolicí

Suroviny

2 kskuřecí prsa
1 ksbrokolice (mražená nebo čerstvá)
3 ksšalotky
rybí omáčka
sójová omáčka
sůl, pepř
sádlo
hladká mouka
voda

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso si omyjeme a nakrájíme na kousky. Dáme do misky, osolíme a opepříme. Zakapeme sójovkou a rybí omáčkou. Promícháme a necháme chvíli ležet.
  2. Šalotku si nakrájíme na kolečka. V hlubší pánvi si rozehřejeme sádlo a šalotku trochu opečeme. Přidáme maso a krátce orestujeme.
  3. Podlijeme trochou vody a přidáme kousky brokolice. Necháme dusit dokud nám brokolice nezměkne.
  4. Pak už stačí jen zahustit trochou mouky rozmíchané v trošce vody. Podáváme s hranolkami. Přeji dobrou chuť.=)