Kuřecí plátek na bylinkách

Kuřecí plátek s vynikající smetanovou omáčkou se strouhaným sýrem a bylinkami. Přidat můžete bazalku, oregano, tymián nebo jinou bylinku, která vám nejvíce chutná. Autor: LuckaZubata

Přidal:luckazubata, 29.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Kuřecí plátek na bylinkách

Suroviny

kuřecí prsní řízky
miska brambor
smetana
rozmarýn
oregáno
bazalka
sůl, pepř
polohrubá mouka
sýr Eidam
olej na smažení
rajče, paprika, okurek na oblohu
balzamikový ocet

Postup přípravy

  1. Brambory si omyjeme, nakrájíme na měsíčky a smažíme na oleji.
  2. Řízky si nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme a také osmahneme na mírně rozpáleném oleji.
  3. V menším hrnci si rozehřejeme smetanu, přidáme nastrouhaný sýr, všechny bylinky, sůl a pepř a nakonec trochu zahustíme moukou.
  4. Při servírování polijeme plátek masa připravenou omáčkou, k tomu dáme brambory a dozdobíme plátky zeleniny, které obohatíme balzamikovým octem.