Kuřecí prsa Wellington

Kuřecí prsa zabalená v listovém těstě spolu s houbami. Podáváme s pečivem, zeleninovou oblohou, rýží nebo bramborami. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 8.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí prsa Wellington

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 kskuřecí prsa
400 ghouby
3 lžíceolej
1 ksčervená cibule
3 ksvejce
3 lžícestrouhanka
1 bal.listové těsto
petržel
sůl
pepř
žloutek + 1 lžíce mléka na pomazání

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa umyjeme, očistíme a každý kus překrojíme podélně na polovinu. Jemně ochutíme solí, pepřem. Takto připravená kuřecí prsa uložíme do zapékací misky a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka.
  2. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na rozehřátém oleji na pánvi osmažíme do zlata. Houby nakrájíme na plátky a přidáme k cibuli. Spolu osmažíme. Ochutíme solí, pepřem.
  3. Když máme houby měkké, odstraníme je z ohně. Vmícháme petrželku, vajíčka a strouhanku. Důkladně spojíme.
  4. Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme. Rozdělíme ho na 4 stejné části. Na každou část do středu navrstvíme osmažené hřiby s vajíčkem. Na houby umístíme kousek kuřecího masa a na vrch masa navrstvíme houby. Zabalíme do listového těsta.
  5. Takto zabalená kuřecí prsa umístíme na plech, který jsme vyložili papírem a dáme je zapéct do trouby. Ještě před tím než je vložíme do trouby, povrch těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali 1 lžíci mléka. Pečeme při teplotě 180 stupňů pěkně do zlata. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab