Kuřecí řízky podle Číňanů

Pokud vás už nebaví jíst klasicky smažené řízky, vyzkoušejte je připravit na čínský způsob. Lahodná omáčka, která je sladká a zároveň i slaná je opravdu super.

Přidal:Gaštanka, 18.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí řízky podle Číňanů

Suroviny

3 ksklasické obalované kuřecí řízky
50 gmáslo
1 kscibule
1 ksčesnek
2 lžičkykari koření
1 kostkakuřecí bujón
2 lžícesójová omáčka
3 lžícebílé víno
1 lžičkamed
1,5 lžícekukuřičný škrob
125 mlvoda

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném másle ji osmažíme do zlata. Přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Ne dlouho, jinak česnek zhořkne.
  2. Přidáme kari koření, bujón, který jsme rozpustili ve vodě a necháme přejít varem. Pak přidáme sójovou omáčku, víno a necháme na nejnižším ohni vařit cca 10 minut.
  3. V malém množství vody rozmícháme kukuřičný škrob a za stálého míchání ho přidáme do omáčky. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme lžičku medu a krátce vaříme.
  4. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a zalijeme je připravenou omáčkou. Podáváme s brambory, rýží nebo zeleninovým salátem.