NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí soté na mexický způsob s grilovanou mrkví
Kuřecí soté na mexický způsob s grilovanou mrkví
Recept Kuřecí soté na mexický způsob s grilovanou mrkví
wiwuska    ·   10.3.2016

Kuřecí soté na mexický způsob s grilovanou mrkví

Zdravější varianta chutného obědu. Vyzkoušejte mrkvové hranolky, jsou luxusní. Autot: Wiwuska

Suroviny
500 g
kuřecí prsa
1 ks
cibule
hrnek
červené fazole
hrnek
mražená kukuřice
1 ks
chilli paprička (jalapeňos)
1 čl
oregano
2 ks
středně velká mrkev
kokosový olej
provensálské/grilovací koření
rajčatový protlak
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli, pak přidat maso a opéct ho do bílá, přidat fazole (červené fazole předem namočené uvařit doměkka nebo použít i fazole z konzervy), kukuřici, dochutit solí, mletým pepřem, chilli papričkou (já používám domácí jalapeňos nadrobno pokrájet), rajčatový protlak (ten nejmenší v konzervě nebo domácí), 1 čl oregana, vše udusit do měkka.
  2. Mrkev: omytou mrkev nakrájet na hranolky, v parním hrnci ji "předpařit", aby byla měkká (cca 15 min.). Pak dát na pánev trochu kokosového oleje a grilovat.
  3. Těsne před koncem posypat provensálského nebo grilovacím kořením.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář