Kuřecí stehýnka marinovaná v zakysané smetaně, česneku a bylinkách

Vynikající tip na oběd. Pokud máte rádi šťavnatá kuřecí stehýnka, určitě si je připravte s marinádou ze zakysané smetany, česneku a bylinek.

Přidal:admin, 10.1.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí stehýnka marinovaná v zakysané smetaně, česneku a bylinkách

Suroviny

Budeme potřebovat:
1,3 kgkuřecí stehna
1 kelímekzakysaná smetana
1 kscitron - šťáva
4 stroužkyčesnek
1/2 lžičkysušené oregano
2 lžícerostlinný olej
sůl, pepř
nasekaná čerstvá petrželka

Postup přípravy

  1. V misce připravíme smetanovou marinádu.
  2. Zakysanou smetanu smícháme s oreganem, citronovou šťávou, můžete přidat i nastrouhanou citronovou kůru, prolisovaným česnekem a olejem. Osolíme a opepříme podle chuti a pořádně lžící mícháme, aby se všechny chutě propojily. Nakonec přidáme čerstvou nasekanou petrželku.
  3. Kuřecí stehýnka, které jsme očistili a umyli vložíme do plastového sáčku, přidáme marinádu a důkladně protřepeme, aby se marinádou obalily všechny části masa.
  4. Sáček s masem a marinádou vložíme na půl hodiny do lednice a pak je vyjmeme, položíme do zapékací mísy (marinádu důkladně lžící vyjmeme ze sáčku a ještě jí potřeme stehna v misce) a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů 50-60 minut.

Zdroj: Vk