Kuřecí stehýnka s hroznovým vínem

Kuřecí stehýnka s hroznovým vínem. Autor: Draculinka

Přidal:Draculinka88, 13.12.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Kuřecí stehýnka s hroznovým vínem

Suroviny

8 kskuřecí stehýnka
4 lžícegrappa (nebo slivovice)
3 lžícepanenský olivový olej
2 snítkytymián
200 mlbílé víno
400 ghrozny
1 lžícemed
1 lžícemáslo
1 lžícecitronová šťáva
nasekaná petrželka
sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Stehýnka osolíme, opepříme, potřeme grappou a necháme odležet. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. V pekáči rozehřejeme olej a opečeme na něm stehýnka. Přihodíme snítky tymiánu, podlijeme 150 ml vína a přesuneme do trouby. Pečeme asi hodinu, dokud není maso měkké, stehýnka během pečení otáčíme.
  3. Přidáme kuličky vína, rozpůlené a bez pecek a vše přelijeme zbylým vínem s rozmíchaným medem. Dopečeme na barvu, vmícháme máslo a chuť doladíme citronovou šťávou. Posypeme petrželkou a podáváme s bramborovým pyré nebo šťouchanými bramborami.